Αναβάθμιση Υπηρεσίας Κεντρικής Πιστοποίησης

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 27/9, μέσα στο διάστημα 10-10:30 πμ, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πιστοποίησης (SSO) του Πανεπιστημίου.

Η υπηρεσία θα βγει εκτός λειτουργίας, μέσα στο διάστημα αυτό, για περίπου 10 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η φόρμα εισαγωγής του ιδρυματικού κωδικού θα αποκτήσει νέα εμφάνιση, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες. Έτσι την πρώτη φορά που θα επισκεφθείτε την νέα σελίδα πιστοποίησης και θα τη δείτε διαφορετική, δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι γενικά, πριν εισάγετε προσωπικούς κωδικούς σε οποιαδήποτε φόρμα, μπορείτε και πρέπει να ελέγχετε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση. Στην προκειμένη περίπτωση, η διεύθυνση είναι https://sso.uowm.gr όπως φαίνεται στις εικόνες, στο πάνω μέρος του φυλλομετρητή.

Τρέχουσα φόρμα εισόδου SSO

Τρέχουσα φόρμα εισόδου SSO

Νέα φόρμα εισόδου SSO μετά την αναβάθμιση

Νέα φόρμα εισόδου SSO μετά την αναβάθμιση

Η νέα έκδοση της πλατφόρμας της πλατφόρμας SSO θα υποστηρίζει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που θα αυξήσουν την ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα της υπηρεσίας:

  • Multi-Factor Authentication μέσω SMS, TOTP (π.χ. Google Authenticator), Push Notification
  • Adaptive Authentication (π.χ. GeoLocation based)
  • Multi protocol CAS, SAML2, OAuth2, ODIC
  • Delegated Authentication (π.χ. TaxisNet Login)

Οι νέες αυτές λειτουργίες θα ενεργοποιηθούν αργότερα κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες. Θα ενημερωθείτε σχετικά με νέες ανακοινώσεις.