Μετάβαση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο Office 365

Στα πλαίσια βελτίωσης των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Πανεπιστήμιου, η υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) σε λίγες μέρες πρόκειται να μεταφερθεί στην πλατφόρμα Office 365 της Microsoft.

Με τη μετάβαση αυτή, θα μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τις προηγμένες λειτουργίες και ασφάλεια της πλατφόρμας Office 365 καθώς και τη διασύνδεση με την Κεντρική Υπηρεσία Πιστοποίησης του Πανεπιστημίου.

Η τελική μετάβαση έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη 10/10, ώρα 17:00. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή εκείνη, όλα τα νέα email θα δρομολογούνται στην υποδομή του Office 365 και θα αποθηκεύονται εκεί.

Παρακαλούμε, όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου να κάνετε μέσα στις επόμενες μέρες και σίγουρα πριν τις 10/10, τις παρακάτω ενέργειες:

  • είσοδο μέσω web στην πλατφόρμα της Microsoft και έλεγχο του λογαριασμού σας
    Οδηγίες
  • δοκιμαστική δημιουργία και αποστολή email μέσα από την πλατφόρμα της Microsoft
    Οδηγίες

Σημειώνουμε ότι η αποστολή μηνυμάτων μέσα από το Office 365 είναι αυτή τη στιγμή λειτουργική αλλά μόνο για παραλήπτες εκτός του Πανεπιστημίου.

Στη σελίδα https://helpdesk.uowm.gr/knowledgebase.php?category=20 θα βρείτε και άλλα άρθρα που συνεχώς θα εμπλουτίζονται, με οδηγίες για τις βασικές αλλά και πιο προχωρημένες λειτουργίες της νέας πλατφόρμας.

Κάποια σημαντικά σημεία σχετικά με την μετάβαση:

  • – Τα περιεχόμενα των υφιστάμενων γραμματοκιβωτίων θα μεταφερθούν στο Office 365. Ο συγχρονισμός έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται σταδιακά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ήδη από τώρα να βρείτε μέσα στο Office365 τα παλιά σας μηνύματα. Αν όχι, αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες.
  • Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όταν γίνει η τελική πράξη της μετάβασης, στις 10/10 ώρα 17:00, ο συγχρονισμός των παλιών γραμματοκιβωτίων θα συνεχίσει να τρέχει έτσι ώστε να μεταφερθούν στο Office 365 και τα πιο πρόσφατα μηνύματα που τυχόν παραδοθούν στην παλιά υποδομή.
  • Μέσω της σελίδας https://webmail.uowm.gr θα συνεχίσει να υπάρχει πρόσβαση στα γραμματοκιβώτια της παλιάς υποδομής, για διάστημα 6 μηνών.

Θεωρούμε ότι έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην χαθεί ούτε ένα μήνυμα, αλλά η εμπειρία μας έχει δείξει ότι σε μεταβάσεις οποιουδήποτε μεγέθους και πολυπλοκότητας πάντα προκύπτουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Έτσι παρακαλούμε να μας αναφέρετε άμεσα οποιοδήποτε δυσλειτουργία ή ερώτηση, μέσω της πλατφόρμας support.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.