Υπηρεσία G Suite for Education

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στο πρόγραμμά G Suite for Education της εταιρίας Google.

Οι υπηρεσίες G Suite for Education είναι ένα σύνολο υπηρεσιών που προσφέρεται δωρεάν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, με κύριες υπηρεσίες τις εξής:

Classroom Gmail Drive Calendar Docs Sheets Slides Sites

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες ΔΕΝ παρέχονται από το ΠΔΜ. H Google διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των παρεχόμενων υπηρεσιών της χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή προειδοποίηση.


Προϋποθέσεις

Για την χρήση της υπηρεσίας πρέπει να διαθέτετε ενεργό ιδρυματικό λογαριασμό.

Πρόσβαση

Για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στην υπηρεσία G Suite for Education, υποβάλετε σχετικό αίτημα στην πλατφόρμα εξυπηρετησης αιτημάτων. Μετά την ενεργοποίηση, θα αποκτήσετε μια νέα email διεύθυνση που είναι της μορφής user@g.uowm.gr

Παραδείγματα:

  • ο χρήστης με ιδρυματικό λογαριασμό user@uowm.gr θα αποκτήσει τον λογαριασμό user@g.uowm.gr
  • ο χρήστης με ιδρυματικό λογαριασμό st1234@icte.uowm.gr θα αποκτήσει τον λογαριασμό ictest01234@g.uowm.gr

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να μηνύματα προς την πανεπιστημιακή σας διεύθυνση email να αποθηκεύονται στον νέο σας λογαριασμό στο G Suite. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ρυθμίζοντας το ιδρυματικό σας email να πρωθείται αυτόματα στο G Suite είτε ρυθμίζοντας τον λογαριασμό στο G Suite να “τραβάει” αυτόματα τα μηνύματα από το ιδρυματικό σας email.

Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες G Suite for Education ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Επισκεφθείτε την διεύθυνση: https://accounts.google.com
  • Πληκτρολογήστε για είσοδο το νέο σας email που έχει τη μορφή username@g.uowm.gr
  • Ανακατευθύνεστε στην σελίδα ταυτοποίησης και εξουσιοδότηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Εισάγετε τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού σας

Εναλλακτικά μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση σε κάποιες από τις προσφερόμενες υπηρεσίες μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παρέχει μόνο τη δυνατότητα σύνδεσης και χρήσης των υπηρεσιών. Δεν φέρει καμία ευθύνη για τη λειτουργία τους, όπως και για τα σχετικά δεδομένα που αποθηκεύονται από τους χρήστες στο cloud. Οι προσφερόμενες από τη Google υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», σύμφωνα με τους κανόνες και όρους χρήσης του Παρόχου και υποστηρίζονται αποκλειστικά από τον Πάροχο, κυρίως μέσω των σχετικών Ιστοσελίδων, και όχι από το Πανεπιστήμιο. Η υποστήριξη εκ μέρους του Πανεπιστημίου περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν στην δυνατότητα επιτυχούς σύνδεσης με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Χρονική ισχύς

Η υπηρεσία είναι ενεργή όσο είναι ενεργός ο ιδρυματικός λογαριασμός του χρήστη.