Υπηρεσία G Suite for Education

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στο πρόγραμμά G Suite for Education της εταιρίας Google.

Οι υπηρεσίες G Suite for Education είναι ένα σύνολο υπηρεσιών που προσφέρεται δωρεάν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, με κύριες υπηρεσίες τις εξής:

Classroom Gmail Drive Calendar Docs Sheets Slides Sites

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες ΔΕΝ παρέχονται από το ΠΔΜ. H Google διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των παρεχόμενων υπηρεσιών της χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή προειδοποίηση.

Ενεργοποίηση λογαριασμού
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στην υπηρεσία G Suite for Education, στη διεύθυνση https://account.uowm.gr/gsuite.php
Προϋποθέσεις
Για την χρήση της υπηρεσίας πρέπει να διαθέτετε ενεργό ιδρυματικό λογαριασμό.

 

Πρόσβαση

Κάθε μέλος του Πανεπιστημίου, έχει λογαριασμό στhn υπηρεσία G Suite for Education. To όνομα χρήστη είναι της μορφής user@g.uowm.gr. Για παράδειγμα, αν το ιδρυματικό σας όνομα χρήστη είναι user και το ιδρυματικό σας email είναι user@uowm.gr, το όνομα χρήστη στην υπηρεσία G Suite είναι user@g.uowm.gr.

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να μηνύματα προς την πανεπιστημιακή σας διεύθυνση email να αποθηκεύονται στον  λογαριασμό σας στο G Suite. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ρυθμίζοντας το ιδρυματικό σας email να πρωθείται αυτόματα στο G Suite στη διεύθυνση https://account.uowm.gr.

Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες G Suite for Education ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Επισκεφθείτε την διεύθυνση: https://accounts.google.com
  • Πληκτρολογήστε για είσοδο το νέο σας email που έχει τη μορφή username@g.uowm.gr
  • Ανακατευθύνεστε στην σελίδα Κεντρικής Πιστοποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Εισάγετε τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού σας

Εναλλακτικά μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση σε κάποιες από τις προσφερόμενες υπηρεσίες μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παρέχει μόνο τη δυνατότητα σύνδεσης και χρήσης των υπηρεσιών. Δεν φέρει καμία ευθύνη για τη λειτουργία τους, όπως και για τα σχετικά δεδομένα που αποθηκεύονται από τους χρήστες στο cloud. Οι προσφερόμενες από τη Google υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», σύμφωνα με τους κανόνες και όρους χρήσης του Παρόχου και υποστηρίζονται αποκλειστικά από τον Πάροχο, κυρίως μέσω των σχετικών Ιστοσελίδων, και όχι από το Πανεπιστήμιο. Η υποστήριξη εκ μέρους του Πανεπιστημίου περιορίζεται μόνο σε θέματα που αφορούν στην δυνατότητα επιτυχούς σύνδεσης με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Χρονική ισχύς
Η υπηρεσία είναι ενεργή όσο είναι ενεργός ο ιδρυματικός λογαριασμός του χρήστη.