Οδηγός ηλεκτρονικών υπηρεσιών για πρωτοετείς φοιτητές

Είσαι πρωτοετής φοιτητής ή φοιτήτρια. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και καλωσήρθες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!

Δελτίο Ενεργοποίησης

Από τη Γραμματεία σου έχεις πάρει το δελτίο ενεργοποίησης. Εκεί θα βρεις το όνομα χρήστη που θα χρησιμοποιείς για όλες σχεδόν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και δύο κωδικούς, τον κωδικό ενεργοποίησης και τον κωδικό του ιδρυματικού λογαριασμού.

Για το υπόλοιπο της παρουσίασης, θεωρούμε πως είσαι η φοιτήτρια με όνομα χρήστη st1234@nured.uowm.gr με κωδικό πρόσβασης 123456

Ενεργοποίηση λογαριασμού

Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνεις είναι η ενεργοποίηση του λογαριασμού σου. Αυτό γίνεται στη διεύθυνση https://students.uowm.gr, στην επιλογή “Ενεργοποίηση λογαριασμού“. Θα χρησιμοποιήσεις το παραπάνω όνομα χρήστη και κωδικό.

Εγγραφή στο eclass

Το eclass είναι μια πλατφόρμα ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται για όλα σχεδόν τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις.

Πρέπει να κάνεις εγγραφή σαν εκπαιδευόμενη με πιστοποίηση μέσω LDAP, στη διεύθυνση https://eclass.uowm.gr/modules/auth/altnewuser.php?auth=4

Θα χρησιμοποιήσεις το παραπάνω όνομα χρήστη και κωδικό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στη σελίδα http://noc.uowm.gr/www/services/eclass/

Ηλεκτρονική Γραμματεία

Στη διεύθυνση https://students.uowm.gr θα μπορείς να βλέπεις τα μαθήματά σου, τους βαθμούς σου, να κάνεις τις δηλώσεις μαθημάτων κάθε εξάμηνο και να κάνεις αιτήσεις προς τη Γραμματεία σου.

Η σύνδεση γινεται με τα στοιχεία st1234@nured.uowm.gr και τον κωδικό 123456

Διαχείριση ιδρυματικού λογαριασμού

Στη διεύθυνση https://account.uowm.gr μπορείς

  • Να αλλάξεις τον κωδικό του λογαριασμού σου. Προσοχή, ο νέος κωδικός θα ισχύει για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες
  • Να ρυθμίσεις την προώθηση της ηλεκτρονικής σου αλληλογραφίας σε κάποια άλλη διεύθυνση
  • Να ανεβάσεις μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας. Είναι απαραίτητη για να κάνεις όταν χρειαστεί αίτηση για δωρεάν σίτιση ή διαμονή στις εστίες

Σύνδεση σε ασύρματα δίκτυα

Σε όλα σχεδόν τα κτίρια του Πανεπιστημίου υπάρχει δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση μέσω wi-fi.

Πρέπει να ρυθμίσεις τον φορητό υπολογιστή, το smart phone ή το tablet σου ώστε να μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο eduroam.

Όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση θα μπορείς να συνδεθείς αυτόματα στα δίκτυα wi-fi σε όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου αλλά και όπου αλλού υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο eduroam στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Περισσότερες πληροφορίες:

Ανακοινώσεις – Ειδήσεις

Μην παραλείπεις να επισκέπτεσαι συχνά την κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου καθώς και την ιστοσελίδα του Τμήματός σου.

Μπορείς επίσης να παρακολουθείς την σελίδα του Πανεπιστημίου στο Facebook.

Βοήθεια για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από τον τεχνικό που υπάρχει στο Τμήμα σου ή επικοινωνήσεις με το προσωπικό στο Τμήμα Μηχανοργάνωσης.